marți, 9 martie 2010

Cealaltă faţă a Dubaiului

Miracolul edilitar, cu rădăcinile în uriaşele rezerve de petrol ale dşertului arabic şi ale platformelor marine alăturate, care este Dubai, impresionează în mod evident privitorul imaginilor care circulă pe internet. Poate una dintre cele mai emoţionante imagini primite de noi este cea în care celebrele turnuri dovedesc faptul că au ieşit din categoria "zgârâie nori", intrând în categoria "străpunge nori" (vezi imaginea de jos).
O cunoştinţă de-a noastră, o distinsă doamnă care nu ratează niciodată oportunităţile de călătorie, a ajuns, în răgazul pentru profesori care este sesiunea de examene (cea de iarnă), în miraculosul, ciudatul, neobişnuitul Dubai. S-a întors dezamăgită. Furtunile deşertice umplu oraşul de nisip, iar sticlăria vestitelor turnuri e garnisită cu un strat permanent pulbere. Dacă mai eşti şi martor la o furtună de nisip, ţi-ai completat dezamăgirile. (V.P)


Un comentariu:

  1. Lasa-ma, dom-le cu Dubaiul ! Pute tot netul cu de-ale Dubaiului ! Ce m-ar interesa de la o vitza de podgorean vrancean : cum mai e viatza podgoreanului vrancean ! Cum se descurca cu cheltuielile pt vechea si buna vitza de vie ? Zi-le , dom-le, d-alea d-ale noastre !

    RăspundețiȘtergere